mya100to@gmail.com

0884 09 60 50

Една различна занималня за децата от предучилищна група до 5 клас в „Мястото“

Мястото е училище за живота, където всички ние, деца и възрастни, се учим да живеем в мир, любов и разбирателство със себе си и останалите.

В нашата занималня децата учат за училище и живота по модел, разработен и развиван от нас самите, следвайки децата. Резултатът от него е здрави физически и психически деца, които искат и могат да учат и се справят сами.

Моделът ни включва всичко до долу.

Основна, но не единствена ценност и дейност в нашата различна занималня, е ученето.

Защото истински ценни при нас са децата. Добре дошъл е всеки, който иска да научава и да се развива, да бъде по-добър и да познава себе си и другите. Който иска да помага и да бъде подпомаган.

Децата работят индивидуално в групи по 4-10 деца, като сами избират и могат да променят групата, в която работят.

Учат се на самодисциплина и да планират деня си. Сами да знаят и следят домашните и уроците си за училище. Как да учат. Да предават за проверка и сами да се проверяват. Да учат за знания, а не за оценки. Да мислят и разбират. Да се само вглъбяват и концентрират. Да могат.

В нашата занималня възпитанието и изграждането на култура е важна част от работата по образоването на всяко дете. То е започнало в семейството и затова Мястото естествено продължава семейната среда и работа, защото всички ние сме едно по-голямо семейство, заедно в нашата по-голяма къща – Мястото за всички нас.

При нас децата научават и говорят английски по метода на „майчиния език“ чрез потапяне в езика два пъти седмично. Имаме и допълнителни часове – те са по желание. Виж повече: http://www.mya100to.com/uslugi/za-decza-1-6-klas/english-for-kids.html

За творчество в Мястото сме заредили цяла зона с разнообразни материали за свободно ползване. Учим се да не похабяваме и да ценим, да рециклираме и да творим само когато истински искаме да го направим, сами или с приятели, защото знаем, че можем да творим, когато сме свободни.

Учим се и как да сме свободни, истински и добри. Как да мислим, разбираме, разсъждаваме и обичаме.

И понеже всичко, което сме написали не е лесно, затова го учим неуморно всеки ден. Сами и с помощ, но главно сами. По правила, написани от всички нас.

Всяко дете при нас е видяно и разбрано за пречките пред самостоятелно му развитие и учене. Помагаме му да ги осъзнава и преодолява бавно и последователно само, за да стане отново свободно.

Общите проблеми отработваме с всички деца заедно. Децата разбират и осъзнават колко еднакви сме в привидните си различия. Научават за истинските причини, да се контролират и саморегулират. Да са осъзнати.

Научаваме децата защо и как да разпускат и отпочиват телата и главите им.

Учим се и на здрави хранителни навици два пъти на ден – обяд и преди / след обяд, в кухнята на Мястото. Чрез храненето на децата при нас успяваме да изградим навици за хигиена, кога и колко вода и храна да пият и ядат, от какво има нужда организма ни, как е полезно да се храним, да сме благодарни и т.н.. Храната се заплаща допълнително.

Насърчаваме децата да спортуват в зала „Триадица“. Безплатно е.

При нас децата се научават да играят самостоятелно навън по правилата на Мястото.

Учим децата на навици за самостоятелно безопасно придвижване - идване / отиване на училище, правила на улицата (не само за движение), като се водим в началото.

Информираме родителите ежедневно какво се е случило с децата през деня, защото само подкрепата на родителите и тяхната основна работа с децата прави промяната възможна.

Говорим си на ти и можем да разказваме много, но те каним сам да разбереш как учим и живеем в „Мястото“.

Работим от понеделник до петък - от 08:00 до 18:30 ч.

За първите, които ни подкрепиха през учебната 2016/2017 г. и тези от 2017/2018 г. цената остава преференциална.

За учебната 2018/2019 г. цената за месец остава 280 лв. с включен 2 пъти седмично английски език – за деца първи и втори клас, и предучилищна група. За по-горните класове цената за месец е 300 лв., с включен английски. Имаме и допълнителен английски.

Не променяме цената през всички години, през които детето ви е при нас.

При второ дете от семейството при нас правим отстъпка 25% от таксата на първото дете.

Имаме и своя малка социална програма – за деца, чиито родители искат те да бъдат при нас, но имат нужда и от подкрепа. Попитайте ни за нея.

За повече информация и записване, моля попълнете формата по-долу и ни се обадете на тел.: 0884 27 75 75; 0884 09 60 50. Заповядайте на Място.

Запитай ни

To Top ↑