mya100to@gmail.com

0884 09 60 50

Различните деца

Мили родители,

От много време с колегите наблюдаваме едно явление, свързано с нашите деца, което ни вълнува, притеснява, кара ни да се замисляме и ни подтиква да търсим решения.

Появата на деца, които не се вписват в общоприетата представа за добри и послушни, държат се странно, не се подчиняват, затварят се в себе си, самоизключват се, не общуват с околните или пък обратното, са прекалено обсебващи. Родителите на тези деца се чувстват разтревожени, объркани и безпомощни. Те не знаят как да подходят към тях, как да ги възпитават и овладяват. Тъй като обществото не разбира различните, плаши се от тях, опитва се да ги промени, приспособи, уеднакви, да ги вкарва в релси. Ако не успее, ги отхвърля, като ги обявява за болни, асоциални. Родителите, разтревожени, започват да се вслушват и да търсят помощ от психолози и психиатри, които поставят на децата диагнози от типа на хиперактивност, синдром на нарушеното внимание и други. Често се изписват лекарства, които потискат активността на децата, привидно ги успокояват, а според нас ги унищожават.

Родители, децата ви не са болни. Те са просто различни и необикновени. Възприемат света по друг начин. Те са сензитивни, отворени към енергиите на Вселената, усещат и виждат повече от нас, нуждаят се от различен тип отношение и общуване. Не децата трябва да се приспособяват към обществото, а то към тях. Време е обществото да се промени, развие и израсне.

Новите деца, различните, са дошли при нас, за да прокарат нови пътища, да изградят нов тип отношения, да променят света.

Нека не се страхуваме от тях, а да им помогнем, като ги опазим, съхраним, и чуем.

Родители, ако нещо от тези редове ви е докоснало и сте разпознали свой проблем, обърнете се към нашия екип. Ние имаме готовност да работим с Вашите деца, като проявяваме необходимото разбиране към тях. При нас те ще бъдат защитавани, подкрепяни, вдъхновявани.

При нас ще се чувстват на мястото си.

 

To Top ↑